Jana – Božične lepotice (2005)

Božične lepotice

Ko je znameniti italijanski mojster ličenja Gino Tamagnini prišel v Slovenijo, je završalo. Božične lepoticeVsaka ženska si je namreč želela, da bi jo polepšale
njegove spretne roke, ki že več kot trideset let lepšajo najslavnejše svetovne filmske zvezde, kot so denimo Hillary Swank, Ornella Mutti, Sienna Miller, Angelica Houston in mnoge druge. Ob prihodu v Ljubljano je s svojim čopicem osrečil priljubijeni trio Katrinas. Punce so bile z njegovim delom zelo zadovoljne in so veselo povedale, da bodo njegove nasvete, kako se brezhibno naličiti, uporabljalese zlasti v prazničnih dneh, ko bodo veliko nastopale.

Odkar vrhunski mojster ličenja pomni, so šminke, pudri, svinčniki, bleščila, čopici, kreme in druga lepotila sestavni del njegovega življenja. Z ličenjem se je namreč ukvarjala že njegova mama. Mali Gino jo je opazoval pri delu in spoznal, da bi to rad počel tudi sam. Poskusil je in že kmalu so prišli prvi uspehi. Danes je eden najbolj iskanih mojstrov ličenja v svetu filma. Njegov najnovejši projekt je film Casanova, ki ga bomo kmalu lahko videli tudi v Sloveniji. Že zdaj se o njem šušlja, da bo velika uspešnica.

Velika uspešnica pa je tudi trio Katrinas. Čeprav se je v zadnjih letih njihova zasedba malo spreminjala, punce še vedno ostajajo zveste svojemu slogu. Ravno tako kot glasovi je izpiljena njihova zunanja podoba. In ravno zato so bile še posebej radovedne, kaj jim bo priporočil sloviti Italijan.

Katarina: milina bodoče mamince
Katarina Habe v teh predprazničnih dneh sije od sreče, saj bo kmalu prvič postala mama.

Nobena skrivnost ni več, da bosta Katarina in njen izvoljenec Rok Goblob, ki zasedbi Katrinas piše besedila, kmalu postala starša. Ko bodo dekleta konec januarja nastopila na Emi, bo Katarina že kar lepo zaobljena. In ker je Katarino nosečnost še polepšala, Gino ni imel veliko dela, da je zasijala v vsej svoji naravni lepoti. Najprej ji je nanesel tekočo podlago najnovejšega pudra Flawless perfection, Max Factor, s katero je zagotovil videz svežine, ki traja ure in ure. Nato je dodal še barvni puder Colour Finish, ki se ujema s Katarinino poltjo Bistvo Ginovega ličenja tako za vsak dan kot za slovesnejše priložnosti je, da mora ličenje učinkovati naravno in ne vulgarno. Zato pri Katarini ni pretiraval z nanašanjem barv. Narahlo ji je osenčil oči, pobarval usta in nanesel še malce barve na ličnice.
Sanja: dvajset minut pred ogledalom
Sanja je tip klasicne lepotice, ki ji zelo dobro pristajajo različni stili. Najbolje pa se počuti, če ni na debelo namazana.

Gino je povedal, da je skrivnost dobrega ličenja v tem, da ženska spozna svoj obraz in mu prilagodi ličila v svoji kozmetični torbici. Ko se dobro pouči o tem, kako se uporablja kakšen izdelek, in ko spozna, kakšen obraz ima, kaj ji pristoji in kaj ne, za popolno dnevno ličenje ne bi smela potrebovati več kot dvajset minut, za večerno pa nekaj minut več, odvisno od tega, ali se odloči za umetne trepalnice. Tako je bilo tudi pri Sanji, vrhunski pevki, glasbenici in pianistki, ki se je zasedbi Katrinas pridružila konec marca letos. Sanja ima zelo lepo polt, brezhiben nasmeh in lepe oči, zato Gino ni imel težkega dela, da jo je spremenil v lepotico večera. Povedal ji je, kako naj z maskaro svojim očem pričara še globji pogled: nanaša naj jo počasi, vse od korenin trepalnic do konic.
Petra: ukročeni kodri
Petra si je želela naraven in slovesen videz hkrati. Nad rezultatom je bila navdušena.

Petra je vesela, da se s Katarino in Sanjo ne družijo samo v glasbenem studiu in na odru, temveč tudi zasebno. Zato so pred kratkim vse tri še posebej uživale, ko so v Los Angelesu snemale najnovejši album. Delo v studiu je hitro minilo, nato pa so si privoščile pravi nakupovalni pohod. In ker je tam trgovin v izobilju, so se punce vrnile s polnimi kovčki novih oblačil. Petra je v triu najopaznejša, pa ne zaradi obleke, temveč zaradi drobno skodranih las, ki so bili Ginu vseč. Takoj je dobil zamisel, kako jo naličiti, da se bo slovesno ličenje ujemalo z njeno za večino frizerjev neukrotljivo pričesko. Najprej ji je nanesel najnovejši puder Max Factor, ki se nanaša v dveh korakih, nato ji je poudaril žareče oči. Ko je končal svoje delo, so mnogi opazili, da je Petra podobna sloviti junakinji iz nanizanke Seks v mestu Sarah Jessici Parker
Andreja Comino